САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ – Одржана онлајн kick off конференција

У склопу пројекта „Побољшање доступности и приступачности здравствених и социјалних услуга ради побољшања квалитета социјалне укључености за дјецу и младе са сметњама у развоју – ASIQ“ 23. септембра 2020. године је одржана онлајн kick off конференција на којој су широј стручној јавности представљени сам пројекат, планирани резултати пројекта, те конзорцијум партнера који га проводе.
Пројекат финансира ЕУ кроз Interreg IPA програм прекограничне сарадње Хрватска-Босна и Херцеговина-Црна Гора 2014-2020, траје до 31. децембра 2021. године, а укупна вриједност му је 575 122,00 ЕУР.
Градска развојна агенција Бања Лука је носилац пројекта, а партнери на пројекту су ЈУ „Центар Заштити ме“ Бања Лука, ЈУ „Центар за образовање, васпитање и рехабилитацију слушања и говора“ Бања Лука, ЈУ „О.Ш. Воштарница – Задар“ и ЈУ „Ресурсни центар за дјецу и младе Подгорица“. Основни циљ пројекта је побољшање доступности и приступачност и здравствених и социјалних услуга у циљу побољшања квалитета социјалне укључености и образовања дјеце и младих са сметњама у развоју, а планирани резултати пројекта су повећање доступности и квалитета здравствених и социјалних услуга за дјецу и младе са сметњама у развоју; Успостављене нове услуге за дијагностику и набавке нове опреме за рад са дјецом и младима са сметњама у развоју; Едукација лица која раде са дјецом и младима са сметњама у развоју, те успостављање сарадње и размјене знања и информација.

Ppt ASIQ prezentacija