Потписан уговор о провођењу пројекта

ЈУ „Центар Заштити ме“ Бања Лука је партнер на пројекту „Побољшање доступности и приступачности здравствених и социјалних услуга ради побољшања квалитета социјалне укључености за дјецу и младе са сметњама у развоју – ASIQ“ који се финансира из ЕУ кроз Interreg IPA програм прекограничне сарадње Хрватска-Босна и Херцеговина-Црна Гора 2014-2020.
Градска развојна агенција Бања Лука као носилац пројекта потписала је уговор о провођењу пројекта. Поред ЈУ „Центар Заштити ме“ Бања Лука партнери на пројекту су ЈУ „Центар за образовање, васпитање и рехабилитацију слушања и говора“ Бања Лука, ЈУ „О.Ш. Воштарница- Задар“ и ЈУ „Ресурсни центар за дјецу и младе Подгорица“. Основни циљ пројекта је побољшање доступности и приступачности здравствених и социјалних услуга у циљу побољшања квалитета социјалне укључености и образовања дјеце и младих са сметњама у развоју, а резултати пројекта су:

  • Повећање доступности и квалитета здравствених и социјалних услуга за дјецу и младе са сметњама у развоју;
  • Успостављене нове услуге за дијагностику и набавке нове опреме за рад са дјецом И младима са сметњама у развоју;
  • Едукација свих који раде са дјецом и младима са сметњама у развоју, те успостављање сарадње и размјене знања и информација.

Пројекат траје до 31. децембра 2021, а укупна вриједност је 575 122,00 EUR.

https://www.interreg-hr-ba-me2014-2020.eu/